getuigenis burn-out Martine

Verdriet verwerken tijdens burn-out met Script As Methode

 

Martine van Justinspire ontdekte tijdens haar burn-out dat er heel wat onverwerkt verdriet bij haar was. Ze vond zeer veel hulp in de Script As Methode. Na haar burn-out is ze zelf de opleiding gaan volgen waardoor ze vandaag zelf emotie-coach is en mensen helpt hun verdriet beter te verwerken. Lees hieronder haar verhaal.

Burn-out en depressie

Wat ikzelf gemist heb tijdens mijn weg naar herstel van burn-out, is iets over emoties en verdriet”, vertelt Martine. Nochtans was voor mij de lijn tussen burn-out en depressie heel dun.

Mijn pijnpunten kwamen zeker aan bod tijdens mijn gesprekken bij de psycholoog, maar er werd niet echt een verband gelegd. Ergens besefte ik wel dat mijn loodzware rugzak die ik al jaren meesleurde, de oorzaak was van mijn uitgeputte lichaam. Maar de focus ging vooral naar mijn werk, want burn-out is werkgerelateerd. Nu, voor mij klopt dit niet. We zijn niet ons werk, we doen ons werk. Er was meer aan de hand.

(lees verder onder de foto) loopbaanbegeleiding in groep zonder loopbaancheque vdab

Emoties

Meermaals per dag worden we op alle mogelijke manieren getriggerd. Van blijdschap en intens geluk, tot verdriet, ergernis, kwaadheid en van alles daar tussen. Waar ik expert in was, was in het onderdrukken van mijn emoties en zeker de lastige.

Als kind had ik geleerd om niet flauw te zijn. Als ik weende moest ik daar zo vlug mogelijk mee stoppen en was ik kwaad, dat was heiligschennis, dit werd totaal niet toegelaten, zelf afgestraft.
Zo leerde ik al heel jong dat ik beter mijn gevoelens en emoties kon opkroppen en onderdrukken, want anders deed ik anderen daarmee pijn.

Geen verwijt aan mijn ouders. Uiteindelijk deden zij ook maar wat ze dachten dat het beste was voor mij. Zij hadden op hun beurt ook geen ander voorbeeld gehad en gaven door wat ook zij geleerd hadden als kind.

Fysieke blokkades

Het opkroppen van verdriet, frustraties, kwaadheid, onverwerkte gebeurtenissen, zorgt op lange termijn voor fysieke ongemakken, chronische ziekten, extreme vermoeidheid, uitputting en burn-out.

Heel belangrijk dat hier ook de nodige aandacht aan gegeven wordt. Na 1 jaar ziekteverlof, heel wat psychologische begeleiding, fysieke zelfzorg, assertiviteitstraining en loopbaanbegeleiding, voelde ik mij mentaal beter, maar fysiek was ik nog steeds zeer moe. Toch ging ik van start met het volgen van enkele opleidingen rond rouw, verdriet, stress en burn-out.
Toen pas had ik het gevoel dat ik tools aangereikt kreeg om bepaalde zaken te kunnen verwerken.

Maar het was pas tijdens een opleiding rond zelfontplooiing en gevoelsontwikkeling dat ik leerde om op een gezonde manier mijn emoties te ventileren. Meer bewust werd van onderliggend verdriet en hoe bepalend dit was voor mijn zieke en uitgeputte lijf. En ik ontdekte de onderliggende oorzaak van de burn-out,

DE sleutel tot herstel en bevrijding.

Dankzij deze methode kon ik mijn lichaam vrij maken van al het opgekropte verdriet, van vele belemmerende overtuigingen die aan de basis lagen voor hoe ik in het leven stond en mij telkens weer aan iedereen aan paste om toch maar graag gezien te worden.

Ik besefte dat ik ‘dacht’ alles verwerkt te hebben en een plaats had gegeven. Mentaal, in mijn hoofd had ik het verwerkt, maar het zat emotioneel, fysiek en energetische nog vast in mijn lichaam. En op deze manier bleef het in mijn systeem aanwezig. De fysieke blokkades werden niet aangepakt en vrijgemaakt waardoor mijn lichaam moe en ziek bleef en de energie niet kon stromen.

Emoties beleven

Ondertussen heb ik ervaren dat het aanpakken van onderliggend verdriet een heel krachtige motor is om terug voluit te leven vanuit zelfvertrouwen, innerlijke rust, goesting , vrije keuze en zelfliefde.

Emoties mogen doorleefd en doorvoeld worden. Het is zelfs broodnodig om definitief te kunnen herstellen en gezond te blijven. Het een plaats geven, mag je vervangen in VRIJLATEN.
Uit je systeem, uit je lichaam, jezelf bevrijden. En vooral op een gezonde manier en dat wil zeggen, anderen er niet mee lastig vallen. Je eigen verantwoordelijkheid durven nemen. Is ook jezelf bevrijden. Loskomen van het oordeel van anderen.

Je wordt niet zomaar moe of ziek. Er is altijd een onderliggende oorzaak. Wees niet bang en laat je begeleiden om deze patronen te durven blootleggen om er liefdevolle aandacht aan te schenken zodat ze kunnen helen. Op deze manier geef je jezelf de mogelijkheid om definitief te herstellen.

Liefs, Martine

Wie is Martine Adami?

Holistisch therapeut en emotiecoach.  Vanuit haar eigen levenservaring, herstel van burn-out en meerdere chronische ziekten, ondersteund met de nodige opleidingen, leert zij volwassen op een gezonde manier met hun emoties omgaan. En begeleidt ze hen naar een betere levenskwaliteit zowel fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.

Contactgegevens: Just Inspire – Mechelsesteenweg 30 – 2640 Mortsel – tel 0498 302 961 – martine @justinspire.be

https://www.facebook.com/justinspire.be/

https://www.facebook.com/Martine-Adami-LR-Health-Beauty-104441134251179/

Home – Just Inspire

Scroll naar top